Tuesday, December 6, 2011

Ku kembali menulis Hehehehe



hi semua..... berjumpa kembali
assalamuailkum dan salam sejahtera

Setelah sekian lama aku menghilangkan diri di laman blog ni, Kini ak kembali menulis.
Kenapa??
Entah la, aku cuma terdetik hati untuk kembali menulis,

Kali ni ak nk berkongsi dengan korang tentang friendship

Semua orang tahu apa itu frendship kan? klau korang tak tahu, korang boleh bukak kamus, xpown sekarang kan dah senang, bukak jer google translate, terus dapat maksudnya. ^_^

Setakat nie aku dikelilingi oleh kekawan baik je..... tp xtau la kat belakang camner. Tp aku rse diorg semua ok jer. sory la kekawan kekawan kalau ak de buat silap.

Ok sekarang, Apa itu Friendship? atau lain kata persahabatan.

Bagi aku persahabatan tu........
Apa yang kita alami demi kekawan kadang-kadang memenatkan dan agak mnyakitkn hati, tetapi itulah yang membuat frienship tu mempunyai nilai yang indah dan bermakna.

Friendship sering diuji dengan dugaan, tetapi friendship sejati boleh menyelesaikan dugaan tu bahkan bermulanya sebuah friendship dari dugaan yg terjadi…              

once time ago  ^_^
Friendship tidak akan terjalin secara automatik (agak2 patut ke ak gune perkataan nie, heeee.... =P) tetapi memerlukan proses yang panjang, lebih kurang first time nk belajar main skate la.... ambil mase kan.... sama la jugak sahabat menajamkan persahabatan mereka. Persahabatan diwarnai dengan macam2 pengalaman suka dan duka, dihibur-disakiti, diperhatikan-dikecewakan, didengar-diabaikan, dibantu-ditolak, hahahaha ape la ak merepek nie....tetapi semua nie tidak pernah belaku dengan sengaja dilakukan
dengan tujuan benci.

Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk mengelak pergaduhan, tetapi kerana sahabatnya, dia memberanikan diri menegur apa yang salah. Sahabat tidak akn pernah membalas penumbuk dengan bunga tetapi memberitahu apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya akan berubah. Dan juga cara 'cakap belakang', tersangatlah mengecewakan sebagai seorang sahabat.





And last sekali beberapa pekara yang mnjadi penghancur persahabatan ialah:
1. Sebap duit
2. Tidak "open minded"
3. Hilang kepecayaan
4. Cemburu
5. Penting diri.
Tetapi dengan ada nya shabat lain masalah dipatahkan dengan memberi motivasi atau perbincangan.

p/s>> renungkan lah
     
"Mempunyai seorang sahabat sejati lebih berharga dari berjuta kawan yang mementingkan diri sendiri
“Diwaktu senang, kekawan mengenal kita. Dalam kesusahan, kita mengenal kekawan kita.”

PEACE YAWWW!!!!!

2 comments:

  1. aku suka yg niii..!
    kawan yg ada untuk kita di kala kita kesusahan n keseorangan tu mmg susah nak jumpa kan..
    time tu, baru kita sedar sape sebenarnya yg boleh kita jadikan kawan.. :)

    ReplyDelete
  2. thxs pazlin.....
    seorang kwan yg sperti tu sgt sush nk jmper, and ak bru jmper 2 org yg btol2 ak tgk true frend ^_^

    ReplyDelete