Tuesday, December 21, 2010

Kenapa lelaki rendah kurang gemar digelar rendah/pendek?


Panggilan/gelaran rendah/pendek akan buatkan lelaki teringat beberapa fakta iaitu :

1. Kebanyakkan perempuan telah mindset untuk dapatkan pasangan lelaki yang lebih tinggi, kalau boleh tinggi kurus ala-ala Lee Min Ho yang 185cm. Lelaki rendah akan kurang keyakinan diri. Asyik sebut watak lelaki Korea kegemaran depan pasangan lelaki,pergh...kecik hati member tu.

2.Lelaki tinggi kelihatan dapat diharapkan berbanding lelaki rendah. Perempuan rasa lebih selamat dan lelaki tinggi memang lebih menarik.

3.Lelaki tinggi selalunya mendapat jawatan/pangkat lebih bagus terutama melibatkan bidang marketing. Lebih kurang 2 tahun dulu ada satu artikel dalam surat khabar Mingguan Malaysia hari Ahad yang menyatakan peningkatan bilangan rakyat China menjalani "leg extension surgery" semata-mata kehendak majikan yang mahu mencari pekerja dengan ketinggian tertentu.

4.Untuk perempuan yang suka pakai high heels,kalau pasangan lelaki tinggi jadi perempuan tak perlu risau  apa-apa kecuali sakit belakang. Adalah satu perkara yang leceh bila perempuan perlu tanya pasangan lelaki,"boleh pakai high heels tak? tapi nanti awk lagi pendek dari sye pulak...hmmm" Btol la perempuan itu cuba menjaga hati,cuma bila dah berkali2 tanya memang terasa hati si lelaki tu.

Anyway,lelaki tinggi tidak dapat menjamin kebahagiaan adalah fakta. Yang penting keperibadian lelaki, ketinggian hanyalah faktor luaran cuma masalahnya ia adalah faktor luaran yang menjadi antara isu paling penting bagi perempuan untuk memilih pasangan lelaki. Nak bersanding nampak lagi berkarisma agaknya. Jadi.... xperlu la seorang perlu la seorang prempuan tu malu dengan teman lelakinyer yg agak rendah. yg penting hati dan perasaan. x kire dekat atau jauh. Semua tu bergantung kpada hati seseorang. 


Dialog filem Aku Masih Dara,"Buat apa cari lelaki tinggi-tinggi, susah nak kiss ok!" agak menarik.Hahahahaha..... Apa pendapat anda? Gunakan daya imaginasi dan berikan komen terbaik anda.  



10 comments:

  1. ade improvement x penulisan ak....
    sebap ade org cakap ak taep blog mcm taep sms....
    amek ko skali ak taep formal sket

    ReplyDelete
  2. hahaha.... kiss la time duduk... wakaka...
    tp memg terbaik ko nye cite...huhuhu,,,,

    ReplyDelete
  3. elehh ko nk kata kau PENDEK kn3??!!hahahah

    ReplyDelete
  4. chait!!!! ak xde la rendah sgt pling kureng ak tggi dri ecah.

    ReplyDelete
  5. hahaha tinggi sikit je pon.. alahai..

    ReplyDelete
  6. btol tu palin!ak stuju!haahha
    abg katek ohh abg katek!
    :D

    ReplyDelete
  7. Haha. I love this one. But orang cakap lelaki yang rendah ni penyayang tau and if husband lebih rendah dari wife, anak anak diorang nanti pandai. Nahh, idk la betul or tidak. :)

    ReplyDelete
  8. huhhuhu:) buat ape nk cari tinggi2:P

    ReplyDelete