Tuesday, December 21, 2010

Round-round Ikea Bersama Sepupu Ku

Tanggal  11.12.2010


         Dalam waktu aku dilamun, mngelamun, angau tengok Tv, ak pown ter dengar la Mak Andak a.k.a Datin kiter mengajak kami ke Ikea. Aku nganga jer la. Apa itu Ikea????? hehehehe Sebap ak xpernah pergi Ikea tu. kekawan ak cakap bosan biler ko sampai situ.
             Jauh dalam benak kepala ku nie pikir, nk pergi ke idak........ klau tak pergi duk sorang lak kat umah, lagi boring macam gaban. Last2 ak ikot la........Yang pergi aritu Mak&Pak Andak, Ayah Mad, Umie, Palin, Ecyah,Ckin,Qilot,Ain dan tak luper juge AKU la..... hahahaha!!!
            Dalam perjalanan nk ke Ikea dengn kete kancil Palin yang mngunakan sprint racing tu ak pown b'pikior apela ak nk buat kat ikea tu nanti, Bosan..... bosan...... Edent terpakse la...... 
            Dengan skill drive Palin yang ala2 michel sumaker+ Kent Block kami pown sampai la....... kat pekarangan ikea tu..... terserempak la plak dgn kete idaman si Ckin. Ade ker patot dyer swuh ak bli kan dyer krete BMW coupe gilor ker?? >>>
kete nie la.....

             Tengah2 Sibok dok tengok krete tu, ak pown nampak la bangunan Ikea tu. Mak Datin!!! Punyer La Besor!!!
              Masuk la ak dalam ikea tu...... Awal2 tgk tu bosan, tgk nie bosan..... adoi...... ape nk jadi nie....... Naek jer tangge begerak tu...... WAAAAA!!!!! bulat mater ak tgk ruang tamu yang siap berhias kemas. Wow!!! Rambang mate aku dibuatnyer. Walaupown ak nie x mampu agi nk beli sume barang2 tu, ak rse mcm tu adalah rumah ak suatu hari nanti.
             Sampai kat bahagian bilik tidor lagi la buat ak jd giler dengan hiasan dyer. Astu korang mesti x percaye yang ak teruje tgk dapur die. EXOTIX kowt......... HAlalalalalala lagi2 yang bertema hitam dan crome waa........ Satu masa nanti ak perlu datang ikea nie untuk beli barang-barang untuk rumah ak, tapi bukan satu2....beli pakage terus la..... baru ape yang ak nak tu dapat..... xpayah da nak pikior mcm ner la, susun lepas tu nk decorate tu la, ni la. kn,kn,kn... =P

 Antara gambar yang sempat diambil di IKEA
                                                                          
muka-muka teruja

macam dapur sendiri da dibuatnyer
aku suke lampu tu
kalau la bilik ak mcm nie
AAaaaaa!!!!

omak ko besar cemin wooooo!!!

baru nk santai Palin lak amek gambar.....
klau x da tdo ak kat situ

eycah yg smangt tulis list barang....               
Mak andak teruje tgk kusi yg kne test ngn Pak andak
hehehehe

          Tak banyak sgt gambr yang ak ade... PaLin!!!!!!! ak nk gmbr2 laen!!! hehehehe sabar2....... lastly ak sedar yg tanggapan ak kat ikea tu bosan x btol la sbenarnye..... By The Way...... Aku happy jalan2 ngn cousin2.Dgn adenye famly macm diorang nie Srius shit ak ckap x bosan and slalu jer bwt ak Happy...... 
Kalau ingat-ingat balik time dengan diorang mesti ak sengih sesorang.

♥♥♥Sayang Kamu Semua♥♥♥

-TAM MAT-

5 comments:

  1. whoaa.. dia berstory telling lah.. i like! nice post lah bro.. suka suka suka <3.. nanti kita pegi jalan2 lagi ye.. =)

    ReplyDelete
  2. hahaha..bst weyh!!
    faez..mu blek dri kpl nnt bli ak kete tu 1.
    :P

    joom lah berIKEA lg,,xpuas!
    hehe

    ReplyDelete